Copyright © 2024 Discover Ukraine LLC.

Πληροφορίες

Το μετρό της Βοστώνης είναι ένα από τα παλαιότερα μετρό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κόσμο, που άνοιξε το 1897. Το μετρό της Βοστώνης είναι το έκτο μεγαλύτερο και τέταρτο πιο πολυσύχναστο μετρό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη γραμμή του μετρό της Βοστώνης αποτελούνταν από μόνο τρεις σταθμούς στο κέντρο της Βοστώνης και έγινε η πρώτη γραμμή του μετρό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε περισσότερα από εκατό χρόνια ύπαρξης, το μετρό της Βοστώνης έχει αυξηθεί σε πέντε γραμμές, τόσο υπόγεια όσο και επιφανειακά, εκ των οποίων οι τρεις είναι κλασικές γραμμές του μετρό, μία γραμμή ελαφρού σιδηροδρόμου και μία γραμμή μετρό.
Το μετρό της Βοστώνης είναι μια πολύ δημοφιλής, κερδοφόρα και βολική μορφή δημόσιας συγκοινωνίας στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης, τις υπηρεσίες της οποίας χρησιμοποιούν περισσότεροι από τριακόσιες χιλιάδες επιβάτες καθημερινά. Οι γραμμές του μετρό της Βοστώνης διασχίζουν στενά το κέντρο της πόλης, συνδέοντάς το με απομακρυσμένες περιοχές και μεγάλα προάστια, όπως το Μπρούκλιν, το Κέμπριτζ, το Νιούτον, το Σόμερβιλ. Με το μετρό, μπορείτε να φτάσετε στο Βόρειο και Νότιο Σταθμό της Βοστώνης (Βόρειος Σταθμός και Νότιος Σταθμός), καθώς και στο Αεροδρόμιο Λόγκαν (Διεθνές Αεροδρόμιο General Edward Lawrence Logan). Πολλά αξιοθέατα της Βοστώνης βρίσκονται κοντά σε σταθμούς του μετρό, όπως: Faneuil Hall, New England Aquarium, The Museum of Fine Arts, Boston Common, στάδιο μπέιζμπολ Fenway Park.
Το μετρό της Βοστώνης λειτουργεί από το MBTA και, μαζί με τα λεωφορεία της πόλης, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του συστήματος μεταφορών στην κορυφαία φοιτητική πόλη των ΗΠΑ. Η τιμή του εισιτηρίου για το μετρό της Βοστώνης είναι 2,40 USD. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή επαναχρησιμοποιήσιμου χαρτιού CharlieTicket και ισχύει για δύο ώρες στο μετρό και τα τοπικά λεωφορεία. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για την ημέρα, την εβδομάδα ή τον μήνα. Η μετάβαση στο σταθμό πραγματοποιείται μέσω των τουρνικέ. Τα εισιτήρια πρέπει να φυλάσσονται μέχρι το τέλος του ταξιδιού - οι ελεγκτές εργάζονται στις γραμμές.
Οι σταθμοί του μετρό της Βοστώνης αναγνωρίζονται με πινακίδες με το λογότυπο T σε κύκλο ή με το όνομα του σταθμού σε φόντο που ταιριάζει με το χρώμα της γραμμής. Οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό της Βοστώνης, παρά τη μεγάλη ηλικία του μετρό, είναι εξοπλισμένοι με κυλιόμενες σκάλες, καθώς και ανελκυστήρες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το εσωτερικό του σταθμού του μετρό της Βοστώνης δεν είναι πολύχρωμο - όλα είναι απλά και συνοπτικά. Πολλά από αυτά είναι αρκετά ερειπωμένα και χρειάζονται επισκευή. Διασώζει την αξιοπιστία και την ποιότητα των κτιριακών κατασκευών των περασμένων ετών. Χάρη στη στοχαστική πλοήγηση, καθώς και στα τρένα, τους τοίχους, τις οροφές και τις πινακίδες βαμμένες στο χρώμα της γραμμής του μετρό, είναι αδύνατο να χαθείτε στο μετρό της Βοστώνης.
Πλατφόρμες σταθμών παράκτιου τύπου μετρό της Βοστώνης. Πολλά από αυτά με έντονη στροφή ή κλίση. Ορισμένοι σταθμοί εξυπηρετούν διάφορες κατευθύνσεις, επομένως πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά τη διαδρομή και τον τελικό σταθμό του τρένου πριν επιβιβαστείτε. Τα τρένα του μετρό της Βοστώνης είναι αρκετά παλιά, με ξεχωριστά αυτοκίνητα. Τα περισσότερα από αυτά τροφοδοτούνται από έναν παντογράφο, τα υπόλοιπα από μια τρίτη ράγα επαφής. Οι πόρτες στα τρένα του μετρό της Βοστώνης ανοίγουν αυτόματα.

Γραμμές

Το μετρό στη Βοστώνη αποτελείται από 133 σταθμούς που βρίσκονται σε πέντε αλληλένδετες γραμμές. Υπάρχουν τρεις παραδοσιακές γραμμές του μετρό, ένα τραμ υψηλής ταχύτητας και ένα μετρό στην πόλη. Κάθε γραμμή έχει το δικό της όνομα και χρωματικό κωδικό: Green Line (πράσινο), Orange Line (πορτοκαλί), Blue Line (μπλε), Red Line (κόκκινο) και Silver Line (ασημί). Η Green Line και η Silver Line διαθέτουν 8 διαδρομές (4 σε κάθε γραμμή): GL B, GL C, GL D και GL E καθώς και SL 1, SL 2, SL 4 και SL 5. Η Κόκκινη Γραμμή χωρίζεται σε δύο διαδρομές στα βόρεια της Βοστώνης. Το συνολικό μήκος του συστήματος του μετρό είναι 126 χλμ (περίπου 80 μίλια). Το μετρό λειτουργεί από τις 5 πμ έως τη 1 πμ τις εργάσιμες ημέρες και το Σάββατο. Λειτουργεί από τις 6 πμ έως τη 1 πμ την Κυριακή και τις αργίες. Τα τρένα αναχωρούν κάθε 3-15 λεπτά.

Ναύλος

Ο ναύλος του μετρό της Βοστώνης ορίζεται στα 2,40 $. Αυτός ο ναύλος μπορεί να πληρωθεί εύκολα χρησιμοποιώντας ένα CharlieTicket, μια επαναχρησιμοποιήσιμη χάρτινη κάρτα ή μια CharlieCard, μια έξυπνη κάρτα. Μόλις ενεργοποιηθεί, το εισιτήριό σας παραμένει σε ισχύ για 2 ώρες, επιτρέποντάς σας να το χρησιμοποιήσετε τόσο στο μετρό όσο και στα τοπικά λεωφορεία. Όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες τοπικού λεωφορείου, λεωφορείου Express, Silver Line ή/και μετρό, μπορείτε να μεταφέρετε έως και δύο φορές εντός αυτού του χρονικού πλαισίου, πληρώνοντας μόνο για την υπηρεσία με την υψηλότερη τιμή. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το μετρό, μια διαδρομή τοπικού λεωφορείου και μια άλλη διαδρομή τοπικού λεωφορείου, θα πληρώσετε μόνο τον ναύλο του μετρό.
Επιπλέον, το μετρό της Βοστώνης προσφέρει βολικές επιλογές για απρόσκοπτα ταξίδια. Μπορείτε να επιλέξετε από ένα πάσο 1 ημέρας με τιμή 11 $, ένα πάσο 1 εβδομάδας για 22,50 $ ή ένα πάσο 1 μήνα για 90,00 $. Αυτά τα πάσο συνοδεύονται από απεριόριστες μεταφορές και ισχύουν για χρήση στο μετρό, το τοπικό λεωφορείο και τις υπηρεσίες Silver Line.

Εισιτήριο

Τα CharlieTickets και οι έξυπνες κάρτες CharlieCard μπορούν να αγοραστούν και να επαναφορτιστούν στα γραφεία εισιτηρίων και στις τηλεοράσεις που βρίσκονται στους σταθμούς. Δέχονται μετρητά και πιστωτικές κάρτες. Η CharlieCard μπορεί να επαναφορτιστεί on-line. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε TVM στο σταθμό ή δεν έχετε χρόνο να αγοράσετε εισιτήριο, μπορείτε να πληρώσετε το ναύλο με μετρητά. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε προμήθεια 3 USD εάν υπήρχε TVM στο σημείο αναχώρησης. Μπορείτε να εισέλθετε στο σταθμό μέσω του ναύλου. Κρατήστε το εισιτήριο καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς μπορεί να το ελέγξουν οι ελεγκτές εισιτηρίων.